Snabba tips för din badrumsrenovering

Är det dags för dig att planera ett nytt badrum? Kul! Det finns få saker som är lika spännande och nervöst på en och samma gång som att renovera badrummet. Dock anser vi att detta är ett rum som är värt att satsa på, eftersom man spenderar mer tid i badrummet än man kan tro.

Det kan kännas övermäktigt att komma igång med en badrumsrenovering överhuvudtaget. Det beror vanligtvis på att det är mycket tid och engagemang som du kommer behöva lägga ner. Du kommer också att behöva ta många beslut och ett flertal olika val – både i början såväl som i mitten av processen. Vi vill göra din badrumsrenovering mycket enklare och har därför samlat några bra råd som du kan ta del av. Kom ihåg att det är viktigt att anlita en seriös och duktig hantverkare om du vill göra större och mer omfattande förändring, t.ex. om du vill ändra avlopp och rör eller om du vill dra nya elledningar.

Bästa tipsen för en smidigare badrumsrenovering
1. Se till att du sätter en budget som är realistisk

Det finns ett enormt utbud av både kakel såväl som inredning och därför är det bra om du har en budget som du kan gå efter för badrumsrenoveringar göteborg. Risken är annars stor att du lägger alldeles för mycket pengar på en och samma sak och glömmer andra viktiga (och kostsamma) processer.

2. Slarva inte med planeringen

Vi förstår att du vill komma igång så snabbt som möjligt, men se till att du verkligen är noga med planeringen. Använd dig av ett vanligt papper och penna och skissa ner hur du vill att badrummet ska se ut. Hur kan du maximera badrumsytan du har och vart ska toalett, handfat och badkar/dusch stå?

3. Personlighet är viktigt!

Det är alltid bra att renovera med miljö och hållbarhet i åtanke, men kom ihåg att du också ska trivas och ha ett badrum som känns personligt. Vilka färger tycker du om, vilka inredningsdetaljer är viktiga för dig och hur tänker du angående kakel och klinkers? Våga testa på färger, även om det bara är på en enklare fondvägg.

4. Hämta inspiration från tidningar och bloggar

Du behöver inte komma på varenda detalj i hela ditt badrum från grunden. Använd dig gärna av bloggar och hemsidor med inredning som du kan hämta inspiration från. Du behöver inte kopiera hela badrummet rakt av (om du inte verkligen är förtjust i det), men några detaljer eller färgsättningar här och där är aldrig fel. Det ökar bara chansen att skapa ett badrum som du verkligen trivs med och som passar dig.